Endelig er jeg på plass i Vollen (eller heter det på?). Det har vært en lang og spennede reise fra jeg bestemte meg for å selge leiligheten til jeg sitter her i min nye leilighet, en Jeanneau Sun Odyssey 42 DS, og skriver på bloggen.

For det var ikke gitt når jeg startet mitt downsizing prosjekt at det var en seilbåt jeg skulle ende opp i. Noe av prosessen kan dere lese om i andre innlegg, blant annet «Drømmen om seilbåt». Men essensen er at jeg var klar for å flytte ut og å kvitte meg med alle tingene mine. Dette kommer jeg til å skrive en egen blogg om for det har vært en viktig prosess for å oppnå en av drømmene mine, nemmelig å lære å seile og eie egen seilbåt.

Glad og fornøyd kaptein

Som de som har fulgt bloggen vet, så gikk jeg på en kjempesmell forrige helg. Hvilket medførte smeltet impeller og eksos-/lydpotte. Men jeg unngikk katastrofe: skjørt motor. Etter å ha satt båten på Gressvik Marina Service AS forrige helg hadde jeg store forhåpninger om at de hadde fikset biffen til fredag. Men når jeg ringte de på torsdag ettermiddag var ingen ting gjort og de mente det ville ta uker før jeg fikk hjelp.

Tar saken i egne hender

Jeg aksepterte ikke at båten skulle ligge der nede så lenge så jeg ringte Vollen Slipp AS der jeg snakket med en som het Jørgen. Han var utrolig hyggelig og serviceminded. Han sa at dette kunne jeg fikse selv. I alle fall hvis jeg fikk med meg en litt nevenyttig venn. Han sa at jeg bare skulle dra på Maritim og kjøpe en Thor eksospotte der som passet til 76 mm (eller 3») eksosrør. Den minste typen til våteksos. Så skulle jeg kjøpe 6 m eksosslange for båteksos og syrefaste slangeklemmer. «Dette fikser dere og så tar jeg en titt på det når du er på Vollen», sa Jørgen.

Shopping

Som sagt så gjort: Jeg dro til Maritim på Billingstad. De hadde ikke potta og det eneste de hadde igjen var en 2m stubb med eksosslange. Fikk veldig god hjelp av ei dame som det viste seg at følger bloggen min. Det var veldig hyggelig. Jeg tok med den og spurte om tips til hvor jeg kunne få tak i potte og slange. Etter mye ringing til BestMarine, SeaSea, TESS på Rud (etter stengetid) med flere endte jeg opp med å kjøre til Lillestrøm torsdag kveld for å handle potta der som de reserverte til meg. Der møtte jeg veldig servicemindede mennesker, en veldig stor og fin båtbutikk.

BestMarine på Lillestrøm

Dagen etter gikk turen til TESS i Ski der vi hadde funnet ut at de skulle ha 5 m med eksosrør av den størrelsen jeg trengte. Så nå er det dessverre ikke mer igjen på Østlandet i noen dager i alle fall. He he he…

Det siste av 3» eksosslager for båt på Østlandet fant jeg hos TESS i Ski.

Men jaggu koster det penger med potte og slanger. Tenker med grøss og gru på hvor mye alle de timene vi holdt på ville kostet med profesjonell hjelp.

Fredagsmekking

På ettermiddagen gikk turen rett ned til Gressvik og båten. Men frisk mot dro Rune og jeg i gang «prosjekt ny potte», noe som viste seg å ikke være så lett som vi ønsket. For potta hadde smeltet utover og var nå bredere enn åpningen vi ville ha den ut av. Etter 4 timers intenst arbeid ga vi opp og la en plan for lørdagen. Den innebar en tur innom Biltema i Fredrikstad for å kjøpe et multiverktøy som kunne kutte plasten. Og litt til. Mere kostnader…

Lørdag – mer mekking

Når vi kom tilbake fikk vi kuttet en del av potta som ble avgjørende for å kunne sette inn en ny. Vi fikk ikke ut hele den gamle. Den ligger fortsatt der inne den forbannade dritten. Grrrr….

Men vi fikk åpnet så vi kunne trekke ny slange og montere ny eksospotte. Noe vi mestret med stil. Vi monterte og teste motoren og kunne konstantere at det ble en suksess!

Vollen neste?

Deretter bar turen rett opp til Vollen. Turen gikk veldig bra, selv om vi fikk den lille vinden som var rett imot. Så vi gikk på motor hele veien. Og båten kunne endelig komme i sin hjemmehavn. Det er den veldig glad for. Jeg og.

Feriring i Vollen

Det ble selvsagt feiring med champagne på båten og middag på Vitos. En restaurant ved marinaen her.

Jeg er så langt veldig lykkelig med valget jeg har tatt. Og i morgen skal jeg ha instruktør på egen båt. Da kommer Dag Magne Veierød fra Navenda Seilskole. 5 timer alene med instruktør blir GULL!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *