Å finne seg en båt å bo i blir til syvende og sist en smakssak. Innenfor budsjettet ditt selvsagt. He he he…

Det skal jeg love deg at ikke alltid er så lett. Særlig når du ser en båt som er litt dyrere, og ofte nyere. Da er det lett å bli med på galoppen. Men en ting er sikkert: Nyere er ikke nødvendigvis bedre eller finere. Det kommer helt an på eierne.

Det blir som å se på en bolig. Du finner boliger du liker og boliger du ikke liker. Noen med større oppussingsbehov enn andre. Noen liker mye tre, andre liker det lyst. Noen vil ha store vindusflater, andre bryr seg ikke om det.

Eller som å kjøpe en brukt bil. Smaken er som baken, delt. Noen er opptatt av riktige instrumenter, stor motor osv. Andre vil bare ha et transportmiddel. For meg blir det litt som å velge et bilmerke når jeg ser på båter. Det er mange fine i utgangspunktet. Men når du kikker litt nærmere så er det allikevel mange ulike løsninger. Jeg vet hva jeg liker og foretrekker. Du må selv finne ut hva du liker. Alle har sine fortrinn og ulemper. Men en ting er sikkert: du må ut og prøvekjøre den.

Ute på prøveseiling av en Beneteau

Når alt kommer til alt anbefaler jeg deg å lage en liste over hva du må ha. Hva som er kjekt å ha og hva du ikke trenger. I andre blogginnlegg har jeg laget lister over ting som jeg så etter.

Se så mange ulike båter som mulig så du får et inntrykk av de ulike båttypene og merkene. Her er det store forskjeller på utnyttelse av plassen og på geniale løsninger.

Og ikke minst. Ta med deg en som kan båt på andre visning når du nærmere deg det du vil ha.

Og den berømte 3-fot syken kommer du garantert til å kjenne på mens du ser. Det har jeg. Startet på 34-38 fot, men er mer på 38-42 nå. Fort gjort!

Men løsningene i båten blir det aller viktigste når du skal bo i båten. God plass i seng, stor lagringsplass og minst mulig vedlikehold (nesten umulig) tenker jeg er viktig. Men vi er alle ulike.

PS! Husk at alle har sine preferanser ift båt. Så følg din egen magefølelse når det kommer til utseende. Så får de erfarne sjekke opp motor, seil etc.

Lykke til!

Vil gjerne ha dine kommentarer og tanker rundt kjøp av seilbåt. Kan være nyttig for mange.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *