Som en del av det å ha båt hører jo en båtplass med. Og spesielt når du som meg tenker at du skal bo i båten over lengre tid.

Så for meg ble det viktig med nærhet til offentlig kommunikasjon (buss og/eller tog) og kort vei til jobben i Oslo. Og mulighet til å vaske klær der. På forhånd hadde jeg tenkt ut at følgende områder kunne være aktuelle:

  • Oslo (Kongen, Dronningen, Aker Brygge og Sjølyst)
  • Sandvika
  • Asker området (Leangen og Vollen)
  • Son
  • Moss
  • Fredrikstad

Og en mulighet til å kanskje jobbe noen dager i uka på kontoret i Fredrikstad.

Men etter litt rekognosering (militært for å sjekke ut) så falt både Kongen, Dronningen, Lysaker og Sandvika bort pga for mye støy fra motorveien (E-18).

Fredrikstad synes jeg ble litt for langt ift å pendle daglig og fra familien. Moss besøkte jeg i går og synes det så helt greit ut. Men spurte en av de som hadde seilbåt der om noen som bodde i båten sin der? Da så han litt rart på meg og svarte «at det var kun hvis de hadde kranglet med kjerringa». 😂

På fredag var jeg en tur i Leangen og på Vollen. Og jeg må ærlig innrømme at jeg ble forelsket i den siste marinaen. ❤️

Vollen Marina i kveldssol. (Foto: Fra nettsiden til Vollen Marina)

Vollen Marina lå rett ved busstopp. Den var ikke for stor. Den hadde en veldig fint serveringssted rett ved siden av hvor jeg har fått høre at det er veldig hyggelig om sommeren. Rema 1000 ligger rett ved siden av og alt annet av fasiliteter jeg tenker at jeg trenger er innenfor rekkevidde (flere butikker, treningssenter osv). Og så var rosinen i pølsa utsikten inn mot Oslo. Jeg tenkte på hvor lykkelig jeg ville bli når jeg våkner og kan ta en kopp kaffe i cockpit med den utsikten.

I tillegg har havna plass hele året da det har boblevann (isfritt om vinteren).

Så da var det ikke annet å gjøre enn å søke båtplass på nettsiden deres. Det var litt vanskelig da jeg ikke har skaffet meg båt enda.

Jeg fikk overraskende raskt svar tilbake om at det var to plasser ledig der nå på 4,5 m bredde (dvs inntil 4,0 m bred båt). Det er perfekt ift den båtstørrelsen jeg er på jakt etter. Selv om jeg allerede nå i jakten på båt har blitt smittet av det båtfolket kaller 3 fots syken. Dvs å ønske seg en større båt.

Jeg drøftet med noen av mine venner som så at herregud du må bare svare ja på at du vil ha plassen. Den muligheten er nok ikke der om noen uker. Det var jeg også redd for. Så jeg svare tilbake at jeg vil at de reserverer plassen til meg.

Så nå har jeg båtplass på Vollen!

Vollen Marina

Jeg fikk bekreftelse på reservasjon og har en ukes frist til å si fra meg plassen. Og så må jeg betale fakturaen for leie om 1 uke og i alle fall før jeg evt setter fra meg båten der.

Hu hei hvor det går unna!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *