Noe av det første jeg gjorde når jeg hadde tatt valget var å spørre folk rundt meg som jeg visste hadde seilet før og som evt har seilbåt.

En ting kan jeg i alle fall si: At seiling er noe som engasjerer mange. For rådene jeg har fått er uttømmelige i antall. Men om de hjelper meg på vei er jeg mer usikker på. Klart det er mange gode råd der ute, men alle er stort sett basert på egne opplevelser og preferanser.

Blandt annet fikk jeg raskt vite at jeg ikke måtte kjøpe Bavaria båt for de var «havets brunsegler«. Min assosiasjon er noe dritt du ikke blir kvitt så lett. Men sånn jeg forstår det, så er det mer at det er så mange av de på sjøen. Som en av de båteierne som jeg har møtt sa «Jeg tenkter på Bavaria som havets Toyota«. Det er jo en assosiasjon på trygt, sikkert og kanskje litt kjedelig/gubbete.

Bavaria – «Havets brunsegle»

Men jeg har fulgt Bavaria båter over lang tid. Og synes de både ser solide og fine ut. Ikke minst så er det mange muligheter for å få en god start båt for en rimelig penge. Så det kan veldig godt hende at jeg velger det. Ellers så fikk jeg også høre at Bennetau, Jeanneau og Hanse har gode båter til en grei pris.

Men noen gode råd har jeg fått underveis:

  • Kjøp en båt du kan manøvrere alene. Da er for eksempel rulleforseil noe som kan være viktig. Flere har også anbefalt å ha rullestorseil, men det er ikke så viktig.
  • Viktig at alle føringer av tau går bak til cocpit. Det gjør det lettere å ha kontroll som 1 person.
  • Hvis båten har litt størrelse så er det flere som anbefaler baugpropell. Det gjør den lettere manøvrerbar i båthavna.
  • Hvis du skal bo i båten bør det være god ståhøyde nede i salongen.
  • Du må regne med en god del vedlikehold når du kjøper deg båt. Det er uungåelig. Lær deg heller å like det og se på det som en måte å bli godt kjent med båten på.
  • Ta seilkurs og båtførerprøven så fort som mulig.
  • Det er en fordel om båten har nyere seil da det er dyrt å bytte ut.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *