Helg nr 2 som båteier bød på en koselig tur med min sønn. Dvs en ganske så uerfaren men veldig lærevillig fokkeslask og meg som fersk kaptein + styrmann, med båtførerprøve og seilekurs for nybegynnere innabords.

Vi planla turen som da gikk fra Gresvik, forbi Strømtangen Fyr, sør for Søndre Misingen og over til Hollenderbåen. Før vi entret Midtre Bolærne. Samme vei gikk tilbake.

Det gikk veldig bra jevnt over. Den eneste større utfordringen var å legge til på Midtre Bolærne i kraftig sidevind. Det samme i havn ved Gresvik. Men det gikk på Bolærne takket være ivrige hjelpere med seilbåt. 🙏🏻 Og noen turer i ring utenfor havnebassenget fordi vi hadde glemt å klargjøre fortøyningstau og fendere. Så sikkert kjempe lurt ut! 😂

Jeg er så glad for at det til nå har vist seg å være svært mange svært hyggelige og hjelpsomme folk på sjøen. Det setter jeg utrolig stor pris på. Hvis dere leser dette skal dere alle ha en stor takk fra meg!

Midtre Bolærne havn – et flott sted å være

Vi holdt på å drite oss ut før ankomst til Midtre Bolærne, men takket være ivrig lesing på Navionics med mobilen unngikk vi noen fryktelige grunner. Man lærer så lenge man lever. Men jeg må si at jeg synes at Raymarine E80 fungerer hent fint, men ikke for meg som er så vant til å bruke touchscreen. Det blir nok ny plotter på meg etterhvert. Eller bruk av iPad. He, he, he…

Etter ankomst Bolærne nøt vi et godt måltid med reker fra Hvaler.

Hvaler reker

På Bolærne traff vi også på min seilskole lærer Dag Magne Veierød. Navenda seilskole var ute på videregående kurs.

Navenda Seilskole

Ellers må jeg si at turen var svært vellykket. Vi lærte mye om egen båt underveis med relativt mye vind. På fredag lå den mellom 8-12 m/s med begge seil oppe. Lørdag valgte vi å gå over kun på forseil. Det var meldt 10-16 m/s. Så vi safet litt. Men fart fikk vi og lå jevnt i 7,5-8,5 knop.

I hjemmehavn måtte jeg bruke 3 forsøk på å backe båten inn på plass pga sterk sidevind. Den lå et sted mellom 10-12 m/s. Ikke så lett for en fersking da. Men vi hadde lært å gjøre klart fendere og alt annet denne gangen.

Gleder meg til Pinse helgen. Da skal den seiles fra Gresvik til min hjemmehavn på Vollen. Er det noen med litt seile erfaring som vil være med?

Kategorier: Seiling

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *